Čokoláda a jej využitie

Rozmanitosť čokolády ponúka rôzne spôsoby prípravy. Jednou z najobľúbenejších foriem je roztavenie čokolády, ktorá sa následne dá využiť ako poleva, alebo prísada do rôznych receptov.

 

Čím sa vyznačuje tavená čokoláda?

Tavená čokoláda je výsledkom zahrievania kusov čokolády na určitú teplotu, aby sa roztopili a dosiahli konzistenciu, ktorá je vhodná na použitie ako poleva. Po roztopení čokolády je možné ju rôzne spracovať a prispôsobiť požadovaným potrebám.

 

dezert oblievaný tavenou mliečnou čokoládou

Poleva z bielej čokolády

Biela čokoláda je o niečo mäkšia a krémovejšia ako ostatné druhy čokolády. Je to skvelá voľba pre tých, ktorí preferujú jemnú sladkosť. Polevu z bielej čokolády často používajú na ozdobenie koláčov, tort, zákuskov, cukrových figurín a zmrzlinových pohárov. Pripravte si tavenú bielu čokoládu aj vy s našou CLASSIC WHITE.

 

Poleva z mliečnej čokolády

Mliečna čokoláda je sladšia a krémovejšia ako horká čokoláda, čo ju robí obľúbenou voľbou pre mnoho ľudí. Poleva z mliečnej čokolády je bohatá na chuť a má jemné karamelové tóny. Používa sa ako poleva na torty, cookies, zákusky a ďalšie sladkosti. Tavená mliečna čokoláda sa taktiež často využíva pri receptoch na čokoládové krémy a zmrzlinové dezerty. Pripravte si tavenú mliečnu čokoládu aj vy s našou MELODY.

 

Poleva z horkej čokolády

Horká čokoláda neobsahuje pridané mlieko, čo jej dodáva intenzívnu a bohatú chuť. Poleva z horkej čokolády je vhodná pre tých, ktorí majú radi silnú a horkú čokoládovú chuť. Je skvelá ako poleva na koláče, zákusky, torty a zmrzliny. Táto poleva sa tiež často používa na výrobu čokoládových bonbónov a praliniek. Pripravte si tavenú horkú čokoládu aj vy s našou CLASSIC DARK.

 

Ďalšie využitie tavenej čokolády

Okrem polevy môže tavená čokoláda slúžiť aj ako základ pre rôzne sladkosti a pečivo, ako sú čokoládové zákusky, brownies, muffiny a truffles. Tavená čokoláda sa môže kombinovať so sušenými ovocím, orechmi, marshmallowmi a ďalšími ingredienciami, aby sa vytvorili jedinečné chuťové kombinácie.

Prečo je najlepšia čokoládová poleva?

Výhodou tavenia čokolády je, že ju možno prispôsobiť rôznym farebným odtieňom a ochutiť pomocou pridaných príchutí, ako sú vanilka, koreniny, citrusové kvapky alebo alkoholické extrakty. Tavená čokoláda a poleva z nej prinášajú nekonečné možnosti kreativity a sladkých pochúťok. Bez ohľadu na to, či preferujete sladkú bielu, jemne karamelovú mliečnu alebo intenzívnu horkú čokoládu, tavená čokoláda a poleva sú skvelými spôsobmi, ako vylepšiť vaše dezerty.